Entrades Interviews
El debat de l’educació digital… (III)
5 d'octubre de 2009
0
, , , , , ,

1254300558460 La setmana passada va sortir publicada al 3cat24 l’entrevista que vaig fer al director de l’editorial Digital-Text, Héctor Ruíz. La conversa va ser llarga i la seva transcripció va ocupar dues pàgines. Això em va permetre titular-la d’una banda: “S’ha actuat amb presses però el canvi és necessari” (part I) i “El llibre digital ha d’estar viu i millorar-lo constantment” (part II).
Recomano la seva lectura per la quantitat de sectors implicats en el tema. Un resum seria que més de 29.000 alumnes de 402 centres de Catalunya estudien enguany amb els llibres digitals de Digital-Text. En poc temps, s’han convertit en la única editorial que pot servir aquest volum de continguts a les aules.


A una de les preguntes més conflictives “per què creu que les editorials tradicionals no han arribat a temps per competir amb DT”, l’Héctor Ruíz va respondre així:

“Fa temps que des de la comunitat educativa s’està demanant un canvi cap al digital, per tots els avantatges que comporta, tant pedagògics com econòmics. No obstant, la indústria del llibre de text compta amb una tradició molt arrelada i no és fàcil plantejar-s’hi un canvi de model de negoci, especialment quan el negoci va bé. És per això que crec que les editorials han preferit no fer el pas fins que ho vegin clar. També és cert que aquest negoci és molt diferent de l’anterior: els llibres digitals sónlogo molt més econòmics que els de paper. Per fi el sector editorial està obrint els ulls a la realitat i comença a apostar fort per aquest nou format. I és una sort que aquest canvi el lideri una empresa des de Catalunya. Imagineu què hauria passat si arriba a ser una editorial de fora i no hagués hagut temps de reaccionar a les nostres empreses”.

A la segona part, li vaig esmentar alguns dels projectes pioners en l’aplicació de les TAC (Tecnologies per a l’Aprenentatge i Coneixement) com ara Lacenet, Webquestcast, Ravalnet o Espurna, entre d’altres. I li pregunto si hi ha contacte amb els mestres que lideren els projectes o el pensar tenir en un futur per introduir part d’aquesta experiència en els materials de Digital-Text.

“Ja estem en contacte amb alguns d’aquests admirables pioners i dintre del nostre equip hi ha alguns dels guanyadors dels premis estatals que atorga el Ministeri des de fa anys. Per nosaltres són una grandíssima font d’inspiració”.

Continuo dient que hi ha alguna cosa que no quadra. Héctor Ruíz explica que estan intentant apropar-se al professorat, aprendre i millorar els continguts  a partir del feedback que rebin de la utilització dels llibres digitals a les aules, però no és això el que espera el professorat que porta anys lidiant amb les TAC.

Us deixo a vosaltres la paraula…

Pd: Llegeix també ‘Això de l’educació digital’ (I) i (II)

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

  • […] El debat de l’educació digital… (III) « Karma Peiró karmapeiro.wordpress.com/2009/10/05/el-debat-de-leducacio-digital-iii – view page – cached La setmana passada va sortir publicada al 3cat24 l’entrevista que vaig fer al director de l’editorial Digital-Text, Héctor Ruíz. La conversa va ser llarga i la seva transcripció va ocupar dues… (Read more)La setmana passada va sortir publicada al 3cat24 l’entrevista que vaig fer al director de l’editorial Digital-Text, Héctor Ruíz. La conversa va ser llarga i la seva transcripció va ocupar dues pàgines. Això em va permetre titular-la d’una banda: “S’ha actuat amb presses però el canvi és necessari” (part I) i “El llibre digital ha d’estar viu i millorar-lo constantment” (part II). (Read less) — From the page […]

  • […] és el dard que ha disparat al director de ‘Digital Text’, Héctor Ruíz, al qual vaig entrevistar també fa unes […]

  • […] tal y como planteaba Brian Lamb. Y añadió dos enlaces a artículos de su blog relacionados: http://karmapeiro.wordpress.com/2009/10/05/el-deb… , […]

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *