Entrades
Joves innovadors que viuen molt de pressa…
19 d'Octubre de 2009
0
, , , , , ,

Tenia pendent presentar-vos aquí a uns joves que recentment he entrevistat pel 3cat24, la web de notícies de Tv3 i Catalunya Ràdio, i que tenen una vida que… els passa molt intensament. Són els creadors d’eyeos i el del blog Kirai.

1253202350288Primer us presento en Pau Garcia-Milà i en Marc Cercòs, que als seus 22 anys tenen una empresa, que manté a 19 treballadors, és coneguda internacionalment i que acaba de guanyar el Premi Nacional d’Internet.

L’invent que han creat és un escriptori web anomenat eyeos. I consisteix en accedir a tot el que tens a l’escriptori del teu ordinador o del de la feina mitjançant qualsevol navegador. És a dir, que només necessites una connexió a internet per tenir els arxius (fotos, música, pel·lícules, documents, presentacions, etc.).

Tot va començar a Olesa de Montserrat, a l’agost del 2005.  “Quan quedàvem per treballar sovint oblidàvem algun arxiu. I per això vam crear un escriptori web”, m’explica en Marc. Així de fàcil! Han fet xerrades i conferències presentant eyeos i el cloud computing barrejat amb programari lliure arreu del món. “Els últims dos anys hem viatjat al Brasil, França, els Estats Units, la República Txeca, Noruega, etc.”. Val la pena llegir tota l’entrevista només per contagiar-se de la seva energ1255531062639ia.

L’altre personatge és l’alicantí Héctor Garcia, autor del llibre ‘Un geek al Japó’ i del premiat blog Kirai que escriu des del 2004. L’Héctor ha sabut adaptar-se a la societat robotitzada i tecnològica nipona i explotar molt bé el seu potencial.

Explica que Japó és com un univers paral.lel, molt diferent d’Occident. “Quan viatges per Europa trobes diferències, però tot és similar i uniforme. Arribar al Japó és com un xoc, com arribar a una civilització extraterrestre. Les marques són diferents, els trens, els cotxes… Els més usats són quadrats! El sentit de “cool” també és diferent. Les cases prefabricades són uniformes, els mòbils no són Nokia com podríem pensar, etc.”.

Només té 28 anys i ja ha treballat al laboratori de partícules suís CERN, a Technoratti Japó i ha tingut la seva pròpia empresa. Ara és enginyer en cap de Twitter Japan i quan se li pregunta si la vida no li passa molt de pressa, respon: “S’ha de gaudir al màxim i fer tot el que desitges abans que sigui massa tard. Sempre amb il·lusió, amb ganes de menjar-se el món!”. (Llegir l’entrevista completa)

Doncs endavant i sort! 😉

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

  • janquim ha dit:

    Ho acabo d’anar a mirar i m’hi he registrat
    És una passada, això ho han fet dos “xavalets”? Quina enveja i quina sort poder ser testimoni

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *