Articles Interviews
Una tempesta en un got d’aigua…?
2 de novembre de 2009
0
, , , , , ,

“A Catalunya, no ens podem permetre una rebaixa de la qualitat dels continguts 1256729456424educatius” em va dir el responsable de les editorials educatives del Gremi d’Editors de Catalunya, Antoni Garrido, quan el vaig entrevistar la setmana passada pel 3cat24.

També em va dir que la digitalització de l’ensenyament a les aules s’ha fet de manera improvisada i que els continguts digitals que s’estan fent servir actualment a les aules són de molt poca qualitat.  Aquest és el dard que ha disparat al director de ‘Digital Text’, Héctor Ruíz, al qual vaig entrevistar també fa unes setmanes.

Però seguim sense resoldre res. Ni amb la veu del Secretari de Polítiques d’Educació de la Generalitat, Francesc Colomé; ni amb la de Rosa Cañadell, portaveu del sindicat de l’ensenyament USTEC-STEs;  ni amb la de Walter Garcia, president de la FaPaC (Associacions de Mares i Pares d’alumnes).  Tots estan d’acord en la improvisació del Pla però va endavant.

Antoni Garrido també em va comentar que ja tenen continguts des de fa anys però que els feien off line perquè no havia ordinadors a les aules, però que cap a la primavera anaven a oferir als centres els seus llibres de text digitals.

Estem tranquils i serens davant d’aquest repte. Això que ha passat aquest any és una tempesta en un got d’aigua. No és tan importat que una empresa hagi pres avantatge a la prova pilot d’enguany. Apel·lem a la responsabilitat i a la bona feina dels mestres perquè decideixin els continguts que trobin més adequats a les necessitats dels seus alumnes”.

O sigui… que tot queda en mans dels professors/es. Que són els responsables finals de triar l’editorial amb la qual han d’estudiar els alumnes de cada centre. I bé… què en diuen els professors/es?

Recomano l’entrevista perquè deixa unes quàntes perles a comentar. Com per exemple aquesta:

“El PSC es va comprometre amb la gratuïtat dels llibres de text i amb la digitalització de l’ensenyament ha trobat la manera per dir que compleixen la seva paraula“.

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2022-02-08 a les 8.27.12

Dones de primera a la ciència més propera

Què tenen en comú dues matemàtiques, dues biòl...

Llegir més
Imatge_partint_de_la_intel·ligència_artificial_i_la_creativitat_humana

La intel·ligència artificial, salvarà o acabarà amb el periodisme?

“No soc un humà, soc un robot. Un robot que pen...

Llegir més
estonia-ciudades

Estònia, paradigma de societat digital

(Article publicat a la revista Eines. Novembre 202...

Llegir més

There are 0 comments

  • La Generalitat està preparant un portal (tipus iTunes) on es podran descarregar tots els llibres de text digitals. Quan el sector públic remena el que hauria de sorgir des del sí de l’esfera privada, …, cagada l’hemus.

  • […] ‘La Competencia digital’//Ladridos al Amo 32: Sobre los libros digitales (II) i (I) // Entrevista a Narcís Vives: “Twitter m’ha canviat la manera d’aprendre”//Classes a través dels mòbils// Una tempesta en un got d’aigua?// […]

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *