Entrades
Xarxes socials, videojocs, reputació, P2P, pirates..al Congrés de la Cibersocietat
20 de novembre de 2009
0
, , , , ,

I seguint amb la virtualitat, un apunt més per parlar del Congrés de la CiberSocietat que aquests dies s’està celebrant exclusivament a internet (del 12 al 29 de novembre). Ja són 2.200, les persones que participen en aquesta quarta edició, que porta per lema “Crisis analògica, futur digital“.

I què s’hi diu? S’està parlant molt com les tecnologies de la comunicació i la informació estan influint en la política, la cultura, l’economia, la ciència i l’educació. Una bona manera de seguir el més destacat és a través del blog.
Des d’allà recomanen seguir el debat “Les discogràfiques em van convertir en un pirata“; en el terreny més econòmic, el tema de la reputació a la xarxa, o en l’àmbit de l’educació, el text titulat “Ensenyar a la cibercultura: competència digital, videojocs, recursos oberts i altres reflexions”. Per descomptat, no falten debats sobre les xarxes socials i les capacitats de comunicació que ens obren.

Entre els ponents de les sessions plenàries cal destacar el filòsof Pierre Lévy; Amelia Andersdotter, del Partit Pirata suec; el sociòleg David Star, o l’investigador finès Teemu Surakka. I també és especialment recomanable fer un passeig virtual per les activitats paral·leles proposades pel congrés, sobretot la recopilació d’imatges que il·lustren el lema del congrés: “Crisi analògica, futur digital” (La foto es de ‘Rdbpa’).

Entre les novetats d’aquest any, cal destacar una major interactivitat a través de les xarxes socials, wikis i blogs, i que les comunicacions estan disponibles en format vídeo i diapositiva. S’hi pot participar en cinc llengües: català, castellà, gallec, anglès i portuguès, i això possibilita la participació de gent de Llatinoamèrica i Europa.

Així que… a debatre!

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

 • Cirne ha dit:

  Yo estoy de acuerdo en que los Autores cobren, pero no tanto, tantos y tanto tiempo.

  Las compañías de derechos de autores, con sus campañas tan extremas, (no han tenido suficiente con el canon, sino que han perseguido, ayuntamientos, autobuses, taxistas, peluqueros, bares, etc.), han conseguido que una cosa que pasaba inadvertida, uniese a la Red.

  Creo que ha llegado el momento de actuar, y a través de la Red forzar al Parlamento a modificar la Ley de la Propiedad Intelectual, principalmente en dos puntos:

  1º.- El tiempo de protección, en la actualidad es de 70 años después de la muerte del Autor, esto es un abuso flagrante.

  Si tomamos por ejemplo los plazos de protección de la Ley del Medicamento, esta ley da un tiempo de protección a los fármacos de diez (ocho) años después de la fecha de registro, y a partir de este tiempo son públicos y se pueden fabricar genéricos, lo que ha permitido rebajar sensiblemente su coste. No creo que los científicos que crearon el medicamento, sean diferentes que un autor.

  Mi propuesta estaría en igualar a diez años las dos leyes.

  2º.- Que solamente tengan la protección de la Ley los Autores, es decir.

  En el caso de canciones, el compositor de la melodía original y el letrista de los versos originales. No los interpretes de estas canciones, que en realidad son copias del original.

  En el caso de libros el autor de la obra original. No los traductores, adaptadores.

  En el caso de películas o series:

  Si están basados en libros, el autor de la obra original.

  Si son guiones que no están basados en libros originales, los guionistas y nadie más, Los productores, directores, actores, son solamente instrumentos necesarios para producir un producto, al igual que los arquitectos, aparejadores, albañiles, carpinteros, lampistas y pintores, lo son para construir una casa.

  3º.- Que la gestión de estos derechos fuese administrada por un Organismo Público, con sus gastos a cargo de los beneficiarios de estos derechos, es decir los autores.

 • Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *