Ntrevistes
Quan Skype elimina les distàncies…
13 de Febrer de 2010
0
, , ,

Fa unes setmanes vaig entrevistar al periodista especialitzat en tecnologia, Stephen Baker, pel 3cat24. Ell és l’autor del llibre ‘Numerati‘ que Seix Barral acaba de traduir al castellà.

Segons el llibre els numerati ens espien, segueixen el rastre de les nostres dades personals a internet, de les targetes de crèdit o dels telèfons mòbils. Ens provoquen per aconseguir que reaccionem tal com ells volen.  Stephen Baker explica que els numerati poden influir en les decisions d’un govern a l’hora de buscar un sospitós o que seran capaços de predir malalties.

L’autor no podia venir a Barcelona per promocionar el seu llibre tal i com l’editorial m’havia comentat en un principi. Així que vaig decidir entrevistar-lo a través d’Skype.
Jugava amb l’avantatge que ell parla correctament el castellà degut als seus estudis de llengua hispana i a les temporades que ha viscut a diferents països de Llatinoamèrica com enviat especial de la publicació BusinessWeek per les qual ha treballat durant dècades.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=STHMONEuibg&hl=es&fs=1]

Aquí deixo part de l’entrevista, està en brut i acaba tallada en el vídeo. La intenció no era lluir-la sinó que servís de document per a transcriure l’entrevista. La resta la vaig enregistrar en àudio. Però podeu trobar-la sencera al 3cat24, en dues parts: PART 1 i PART 2 .

L’experiència va ser molt més interessant que si l’hagués passat un correu-e amb les preguntes a l’espera de les seves respostes i una possible rèplica. Va ser emocionant trobar-nos cara a cara, via webcam, que ens permetia també apreciar les gesticulacions i els moviments al preguntar o respondre certes coses. En això, Skype ja supera llargament el telèfon.

Crec que els periodistes tenim una eina molt potent que encara està per explotar. Són pocs els companys que conec que s’atreveixen a eliminar les distàncies dels seus entrevistats d’aquesta manera. O potser és que no m’he fixat quan han aixecat la mà 😉

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-11-24 a les 19.15.39

Renata Ávila: «L’Internet de la creació ha desaparegut. Ara tenim el de la vigilància i el control»

Una entrevista amb l’especialista en drets human...

Llegir més

Jordi Pons: «Algú ha d'explicar que no tornarem a tenir un altre Killian Jornet en 50 anys»

(Entrevista publicada a NacióDigital l’1/1/...

Llegir més

Susan Etlinger: «El Big Data en mans de Trump és un perill»

(Entrevista publicada a NacióDigital el 27/11/201...

Llegir més

There are 0 comments

  • […] también hablamos de los ‘numerati’– los especialistas que analizan los datos personales para las multinacionales– de la […]

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *