Entrades
El portàtil ja està obsolet
19 de febrer de 2010
0
, , ,

Aquesta setmana vaig anar al Mobile World Congress a cobrir-lo pel 3cat24 i a una de les conclusions a les quals he arribat és que la vida ja és mòbill. El portàtil està quedant obsolet. I què em dieu d’aquells grans ordinadors de sobretaula, amb pantalla de 19 o 21 polsades i ratolí sobre una catifeta còmoda i original?

A continuació aniré deixant aquí les entrevistes i notícies que s’han publicat en els darrers dies al 3cat24.

Però primer volia fer una reflexió sobre l’ambient homogeneitzat que es troba en un fira com aquesta. No és la primera vegada que hi assisteixo i he de confesar que cada cop l’accepto millor. En aquesta ocasió, m’hagués agradat tenir el cap suficientment tranquil per fer imatges diferents de les que es veien a simple vista: homes de negocis amb un o dos smart mòbils a les mans, vestits de colors foscos, amb bosses que delataven un netbook o portàtil de dimensions reduïdes, targetes de visita a mà i un somriure de negocis sempre disposat.

L’altra gran imatge a simple vista, eren els nous models de telèfons intel.ligents que se suposa que mitja humanitat manegarà en els propers anys. Aparells de tamanys reduïts preparats per tenir internet i tot el seu contingut a l’abast: des de webs i blogs a xarxes socials, vídeos, tv en directe, etc.

Però després de tres dies de congrés, la meva retina ja estava saturada d’aquestes fotos fixes i cercava alguna cosa diferent. Llàstima que em vaig posar tard i que em vaig refredar perquè sinó hagués disfrutat moltíssim perseguint la foto única i diferent del Mobile World Congress. Només vaig poder captar amb la meva càmera aquestes dues que deixo aquí.

La primera em va trobar a mi quan entrava al matí per la porta del Registration Press”. Era en Vicent que jugava amb la seva pilota instal.lada en l’antena d’un mòbil de dimensions gegants comparat amb les que s’exposaven als pavellons, als quals ell no podia accedir. “¿Eres prensa? ¡Hazme, hazme fotos! Yo soy Vicent y aquí estoy con mi pelota disfrutando”. Si hagués tingut temps, m’hagués aturat a fer-li un vídeo perquè m’expliquès a què es dedicava i si se’l podia trobar més dies. No se… em vaig quedar amb les ganes per lo curiós del personatge.

La segona foto que vaig fer era a unes asiàtiques moníssimes, vestides totes de vermell contrastant amb el gris homogeni que s’estenia per tota la Fira. Donaven la benvinguda a una roda de premsa, organitzada per un fabricant de mòbils, en una sala plena d’homes executius. Durant els dies que em vaig passejar pel MWC em va sorprendre la poca quantitat de dones que participaven en les conferències, inclús les poques que anaven de públic a escoltar. Elles estaven d’hostesses, atenent als stands, a les cafeteries i, com no, donant la benvinguda de color vermell.

Vaig demanar-li’s permís per fer-li’s la foto  i després els vaig ensenyar. “Thank you”, em va dir una tímidament. “It is beautiful”. Beautiful sou vosaltres, vaig pensar jo. I vaig acomiadar-me imitant el dolç somriure que elles tenien posat.

Bé, segur que la fira reunia un centenar més d’imatges autèntiques però el meu cap estava més concentrat en controlar el refredat que m’atacava i pensant com acabaria la feina.

Fins ara!

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *