Entrades
15 anys de Vilaweb… tota una proesa
9 de novembre de 2010
0
, ,

Perquè no sempre és fàcil celebrar, ni resistir fins a la celebració.

Perquè no sempre és fàcil fer el camí sense equivocar-se. Ni equivocar-se i aixecar-se amb un somriure.

Perquè no és fàcil aceptar que els temps canvien i que les ganes de continuar han de mantenir-se malgrat els obstacles.

Per tot això, FELICITATS, a l’Assumpció Maresme i al Vicent Partal de Vilaweb. Avui celebren 15 anys d’existència a Internet. Segur que han acumulat molts reconeixements i també retrets, però aquí estan.

M’han donat ganes d’anar a Archive.org i recordar algunes de les portades que han tingut durant el seu recorregut. Digueu-me nostàlgica, però com les he viscut en directe… recordar-les és un gust. A més d’una boníssima pràctica de periodisme digital, veure com han evolucionat els dissenys i els continguts.

I he rescatat la pàgina que anunciava les 24 hores de Vilaweb, del 7 de febrer de 1997. Repetien l’expèriencia de l’any anterior titulat: ‘1 dia a la Infopista catalana’, on centenars d’internautes, els pioners de l’època, passaven 24 hores xatejant amb l’equip de Vilaweb.  Llavors jo treballava a la Revista Web i recordo anar a informar sobre la bogeria d’estar un dia sencer connectat amb els lectors, anònims presencialment però totalment identificats virtualment.

Al 2001, vaig entrevistar a Vicent Partal per la revista en.red.ando, dirigida pel periodista científic Luís Ángel Fernández Hermana. Feia només tres dies de l’atemptat a les Torres Bessones de Nova York.

Vam parlar sobre el panorama polític internacional, però també sobre l’evolució d’Internet, dels mitjans de comunicació, del periodisme i del futur de Vilaweb. Llavors en Vicent em va dir: “M’agradaria ser capaç de fer una transició de manera que l’Assumpció i jo poguessim dedicar-nos a treballar el mínim per viure bé, que Vilaweb anés pel seu camí, sense nosaltres i que poguessim dedicar-nos a estudiar i a seguir aprenent. Em fixo un màxim de cinc anys perquè això passi”.

Fa uns minuts, l’he recordat aquestes paraules al xat en directe que ha mantingut amb els lectors de Vilaweb durant una hora.

No t’he vist la cara, Vicent, però me la imagino. 😉 I m’has respost això: ” Karma, ja veus que la intenció era bona però la realitat no ho és tant. Quinze anys dirigint una publicació són molts perquè sempre estàs pensant-hi i treballant i la crisi ha endarrerit alguns plans, però espere poder-me retirar més aviat que tard”.

Així doncs, Assumpció i Vicent us desitjo que molt aviat pogueu traspassar Vilaweb a d’altres mans que continuin amb el vostre projecte.

Una abraçada!

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *