Entrades
Dues cites: identitat digital i Wikileaks
22 de Febrer de 2011
0
, , , , , , , ,

Anoto aquí dues cites, d’entre les moltes que han de coincidir demà dimecres 23 de febrer.

La primera passa a Barcelona. Es tracta de la cinquena sessió de les jornades 10 en Comunicació organitzades per la Fundació Escacc i que estarà dedicada a la ” Gestió de la identitat digital professional” .

La sessió tindrà com a ponent a Neus Arqués on parlarà de la identitat a les xarxes socials, del posicionament de la marca, i de les estratègies a seguir pels professionals, mitjans, empreses o institucions per ser influents a Internet.

Després de la seva intervenció hi haurà una taula rodona, en la qual participaran Saül Gordillo, Oriol Lladó i jo mateixa. Suposo que els temes que tractarem seran el networking professional, la visibilitat/posicionament, la reputació online, la privacitat/seguretat, etc.

En el meu cas parlaré de la identitat digital des de la perspectiva de la participació dels lectors a El Meu3cat24, espai de participació del 3cat24.

Des de l’organització, expliquen que la sessió serà en streaming i que per Twitter també es podrà seguir les paraules dels participants a través del #10enCom.

——

La segona cita l’he descobert per casualitat, llegint el relat en primera persona del director del diari colombià El Espectador.com, Fidel Cano, quan es va trobar a Londres amb Julian Asange. Havia quedat amb membres de Wikileaks per difondre, des del seu mitjà, cables amb informació relacionada amb els governs del seu país.  

El relat està tan ben escrit que, per un moment, m’he sentit acompanyant a Fidel Cano per l’aeroport, a la seva habitació d’hotel londinenca, a la trobada misteriosa amb els hackers de Wikileaks i… fins i tot m’he imaginat la mirada freda d’Asange en la seva primera aparició.

El cas és que Cano explica que demà dimecres, 23 de febrer, haurà una trobada ben interessant al voltant de Wikileaks. Els directors dels cinc mitjans que van acollir els primers cables: Bill Keller (The New York Times), Alan Rusbridger (The Guardian) , Georg Mascolo (Der Spiegel ),  Sylvie Kauffman (Le Monde)  y Javier Moreno (El País)  participaran  en un debat titulat: “El futur del periodisme. Wikileaks, revolucions i el nou escenari informatiu“.

L’acte serà obert al públic, a l’Auditori del Museo Reina Sofía de Madrid, a les 6:30 p.m. Es podrà seguir la trobada a través d’Eskup, Twitter (#pconfuturo) i d’ streaming des de les pàgines de El País.

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *