Entrades
Memòria Impossible? Arxivar disseny en l’era digital
3 d'abril de 2011
0
, , , , , ,

Al gener vaig tenir l’oportunitat de moderar una taula rodona molt interessant, que es preguntava sobre si s’havia d’arxivar el disseny, el per què i què de tot el procés de creació. L’acte va ser organitzat pel DHUB, el Disseny Hub Barcelona, i van assistir un centenar de persones.

Després d’uns mesos, l’organització ha publicat entre les seves pàgines el vídeo complet de tota la sessió. Crec que el tema és més que important, transcendental.

Arxivar no és simplement emmagatzemar; arxivar requereix pensar, no és una acció immediata. Però realment ho hem de fer? Arxivar, per què? Arxivar, per qui? Hem d’arxivar per fer història, pensant en el futur? O hem de fer-ho pel benefici que podem obtenir en aquest moment? Aquest esforç ens compensa? Som sempre conscients d’estar fent història? Algunes d’aquestes preguntes que van ser fetes a la taula rodola “Memòria Impossible? Arxivar disseny en l’era digital“.

Podeu veure el vídeo des d’aquest enllaç.


La discussió que van mantenir els quatre ponents de la taula rodona (Miquel Térmens, coordinador del Màster de Gestió de Continguts Digitals de la UB-UPF; Abel de Benito, soci fundador de 2creativo.net; Jordi Serchs, arxiver, representant de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya; Albert Sierra Reguera, Responsable d’Innovació i Comunicació a la DG Patrimoni Cultural), es va obrir també a una Fila Zero amb més professionals del sector del disseny i a la resta del públic assistent.

Si sortim del terreny del disseny i ho traslladem al de la pròpia vida d’Internet ja es pot dir que bona part de la seva història s’ha perdut per no haver enmagatzemat sota un mateix criteri totes les pàgines web creades des de 1995 en el nostre país. Moltes han desaparegut, els enllaços han deixat d’existir i amb ells tot el que s’havia publicat. Potser no era important conservar-lo, potser sí. Era impossible fer-ho? Ens ho podem plantejar ara per no perdre el nostre futur?

Salutacions

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Al gener vaig tenir l’oportunitat de moderar...

Llegir més
Captura de Pantalla 2019-03-06 a les 17.07.03

3 milions de tuits….

Al gener vaig tenir l’oportunitat de moderar...

Llegir més
alan-turing

La intel·ligència artificial ve a solucionar-nos problemes?

Al gener vaig tenir l’oportunitat de moderar...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *