Entrades
¿El vídeo de la violència? #aixino #acampadabcn
16 de Juny de 2011
7
, , , , ,

Des d’ahir està circulant un vídeo per Internet amb gran polèmica.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YcmvzRvsf8g]

El context és la manifestació davant del Parlament de Catalunya de milers de persones, “ciutadans indignats” que van anar a les portes de la cambra catalana per impedir que els diputats es reunissin per parlar de les retallades amb motiu del debat dels pressupostos.

El president de la Generalitat, la presidenta del Parlament, una part del govern i de l’oposició van haver d’arribar en helicòpters.

Les imatges de TV3 i d’altres televisions nacionals van mostrar violència i aldarulls que va matar bona part de l’esperit pacifista que es va defensar el passat 27 de maig, quan els Mossos d’Esquadra van desallotjar Plaça Catalunya.

Des de l’atac directe a l’ex consellera de Justícia, Montserrat Tura, fins a insults, escridassades i xiulets a d’altres diputats.

El vídeo planteja la hipòtesi de si havia Mossos d’Esquadra infiltrats entre els manifestants i si van iniciar els aldarulls que van canviar la imatge dels indignats, només 15 dies després dels incidents a la Pl. Catalunya. Amb aquell acte, van guanyar punts davant l’agressió dels Mossos. Ahir, els van perdre.

Per compensar això, o per convicció, corren per Internet aquestes imatges que ja han estat visionades gairebé 250 mil vegades en només unes hores. Desenes de persones les han fet arribar als mitjans de comunicació, per diferents vies, amb la intenció de que tinguin més ressò. I dins de les redaccions s’ha obert un gran debat sobre si cal o no mostrar-les.

La conclusió és que l’única cosa clara d’aquestes imatges, on suposadament Mossos infiltrats estan provocant aldarulls, és que el vídeo no recull l’escena on es pugui verificar que ho van fer. Podem especular…. podem dir que volien desestabilitzar la manifestació pacífica dels indignats concentrats al Parc de la Ciutadella ahir 15 de juny, però el vídeo no ho mostra. 

En qualsevol cas, el debat està obert i tant twitter com la resta de xarxes socials van plenes d’arguments a favor i en contra. I també està clar, que tant si els mitjans decideixen mostrar o no el vídeo, aquest ja corre solet per internet. Les plataformes per difondre veritats o bulos…  són unes altres en aquest segle XXI.

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 7 comments

 • Jordi ha dit:

  No es just que els mitjants de comunicació utilitzin la seva difussió per manipular l’opinió publica pero cal reconeixer per ser justos que aquest video també es capciós.. el negarho ens fa menys dignes de la nostra reivindicació. Penso jo..

 • Lluís ha dit:

  Tot hom que tingui dos dits de front, pot creure que els cosos de seguretat tenen “infiltrats” per controlar els més radicals, ara be aquests mossos en cap cas es demostra que ells hagin intervingut en els aldarulls, més al contrari, son prudents i una vegada identificats pels de la “kaleborroca” esperen als anti-avalots el rescat. La manipulació del vídeo no demostra res més que els “instigadors” del actes violents no tenen cap justificació dels seus actes.

 • ca li mer ha dit:

  el video l’han segrestat!!!!!!!!!

 • […] després del què ha passat avui amb el famós vídeo dels violents (podeu veure les entrades 1 i 2), no em puc anar a dormir sense preguntar-me per què tots els mitjans s’han quedat […]

 • Eva ha dit:

  Molt interessant, Karma.
  No sé si has vist també aquest altre vídeo, de la càrrega policial contra els indignats de València. En concret, l’home de vermell amb pinganillo que apareix al minut 0:15 i al 6:40 els diu als indignats “Os están toreando. Os habéis quedado paraos” http://www.youtube.com/watch?v=g6Dh_YAuU7I

 • Karma ha dit:

  Gràcies Eva per l’enllaç al vídeo. Aquest no l’havia vist. Però si és cert que era un policia infiltrat ha estat enganxat in franganti. Sembla que les càmares ciutadanes superen a les policials.

  Salutacions

 • […] llegia al blog de Karma Peiró una reflexió al voltant d’un vídeo que circula per les xarxes socials i on es veu un grup […]

 • Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *