Entrades
L’#11set1714 a Twitter pel @324cat
5 de Setembre de 2011
0
, ,

Deixo un apunt sobre la bona acollida que ha tingut la proposta del @3cat24 de fer una recreació històrica a través de Twitter per reviure el setge a què va ser sotmesa la ciutat de Barcelona l’11 de setembre del 1714.

A la imatge es veuen els 14  personatges triats que donen vida a la història que s’està explicant des del passat divendres 2 de setembre i que continuarà fins al diumenge 11.

 

Els seus noms són:

Rafael Casanova (conseller en cap de Barcelona. Coronel dels regiments de la Coronela i cap militar de la plaça des de novembre de 1713), Antoni de Villarroel (inspector general d’infanteria de Catalunya i governador militar de la plaça des de 1713), Fcesc. de Castellví (home de lletres,  capità de la Coronela, comandant a la setena companyia del segon batalló Immaculada Concepció de la Verge Maria), Pau de Thoar (tinent coronel del regiment d’infanteria número tres Reials Guàrdies Catalanes i governador de la fortalesa de Montjuïc), Josep Coll (fuseller de muntanya),  Ramon Dardenyà  (de la companyia de Taverners de la Coronela de Barcelona), Antoni Recordà (religiós del Convent de Sant Agustí), Paula Muns (barcelonina, filla de la Teresa i en Jaume Muns, hortolà del Portal de Sant Anton i llogater de mules), Marianna Dardenyà (barcelonina, casada amb Ramon Dardenyà).

I de la banda dels borbònics: Alfonso Gutiérrez (soldat borbònic, nascut al regne de Castella), Marquès Chateaufort (noble d’origen luxemburguès, lluita com a coronel de Dragons, enquadrat als regiments valons de l’exèrcit borbònic), Felip d’Anjou (Felip V, nét de Lluís XIV), Duc de Berwick (militar, a les tropes d’Anjou).

Tots els personatges, així com els seus comentaris, són reals, aportats per un equip d’historiadors. En breu, el @324cat publicarà un especial que explicarà tots els detalls del projecte fins arribar a aquest moment.

 

 Els altres personatges de l’#11set1714

Des de fa dies,  centenars de persones segueixen els comentaris dels personatges des de #11set1714 i s’han fet seguidors de la llista onze de setembre del @324cat. El més interessant és veure la interacció de la gent: alguns s’han mimetitzat tant amb la recreació que responen directament a @casanova324 o a @villarroel324.

I també han aparegut altres personatges de l’època, que no estan dins del projecte del @324cat, però que fan piulades situant-se en el context històric.

És una sorpresa i un joc d’altres internautes com @chep.cat, del qual només es pot saber que escriu sota el nom de Francesc Bellsolell (hereu de Can Bellsolell de la Torre. Doctorat en medecina i afeccionat a la història).

No se si del mateix @chep.cat o d’altre, també ha aparegut  Joan Carles324 que va amb la següent descripció: “Parent bord de Felip d’Anjou. Té algun lleu retard mental i es dedica a gastar-se els diners del seus parents en cases de dones públiques”. Aquest és amic de Guerau Mallofré (de la companyia dels Argenters a la Coronela de Barcelona), del Quimet de Cal Ros (fill de la masia de Cal Ros que intenta fer fortuna a la capital i està enamorat de @DolcaReixach).

I qui és aquesta bona dona? La Dolça Reixach és de Besalú i mestressa de l’hostal del camí ral. Crec que no em deixo a cap ‘personate alternatiu’ si afegeixo, per últim, a Segimon Trotacabres (enrolat com a granader al regiment dels Dragons-Cuirassers de Sant Miquel).

En els propers dies, a mida que ens acostem a l’11 de setembre, els enfrontaments amb piulades s’intensificaran però la batalla serà, aquesta vegada, només virtual.

(Nota: el collage dels personatges està tret de chep.cat)

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *