Entrades
Dones activistes de Premi @benmhennilina
7 d'octubre de 2011
0
, , , , , , , ,

Finalment, el Premi Nobel de la Pau 2011 ha anat a parar a la presidenta de Liberia, Ellen Johnson Sirleaf per  per posar fi a la guerra civil. Amb ella han tingut una menció especial l’activista del mateix país africà Leymah GboweeTawakkul Karman, de Iemen. El guardó ha volgut reconèixer la lluita no violenta per la seguretat i el dret de les dones a participar en la construcció de la pau.  M’alegro molt realment, que la tasca feta per pacifistes sigui, almenys, reconeguda.

Fora del guardó ha quedat una jove, també activista, la bloguera tunisiana Lina Ben Mheni, que amb el pseudònim “Tunisian girl“, va contribuir a la revolució àrab desfermada al seu país contra l’ex president Ben Ali.

Malgrat els problemes per difondre informació a través d’Internet, hem pogut explicar què ha passat a través de les xarxes socials”, explicava en una recent intervenció a Oslo. “Facebook, blogs, Youtube, Twitter han estat essencials. Però els ciutadans de Libia, Siria, Tunísia, Egipte encara estan lluitant pels seus drets“.

Sobre el rol del bloguers i la informació que difonen pensa que: “No estem suplantant als mitjans tradicionals, però quan hi ha esdeveniments com els que van passar al meu país, sortim al carrer i expliquem els fetes“.

No és la primera vegada que ens assenyalen amb el dit per no fer la tasca que ens pertoca als periodistes. Em temo que no serà pas l’última.

Ben Mheniva va ser recentment guardonada amb el prestigiós premi de blogs europeus, els BOBs 2011.  “No es que no tingui por, la tinc, com qualsevol ésser humà. Però al veure la primera persona morta per un policía tunesí, vaig sentir que havia de fer alguna cosa pel meu país i la meva gent“.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ukgonauZ_Dw]

Ben Mhenni afirma que la importància que s’ha concedit a les xarxes socials és exagerada. “Sens dubte van ajudar a unir la gent per oposar-se als dictadors, però els telèfons mòbils, càmeres i Al Jazeera també van ser fonamentals en el desencadenament dels aixecaments. En realitat, ara la situació a Tunísia no és molt diferent de com era abans de la Revolució de Jasmine“. La nova administració va utilitzar gas lacrimògen i munició real per reprimir els disturbis. Encara queda un llarg camí per davant abans que la veritable llibertat s’assoleixi“.

Caldrà seguir-li la pista a aquesta jove. Ella també és una dona de Premi.

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Finalment, el Premi Nobel de la Pau 2011 ha anat ...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *