Articles
Periodisme digital juvenil #kioskjove
7 de Novembre de 2011
0
, , , , ,
  Aquesta setmana comença una nova fase de Kiosk Jove, un projecte de periodisme digital juvenil que es va engegar fa uns anys entre el 324.cat  i el Departament d’Ensenyament.
M’agrada recordar com va començar aquesta idea, d’una manera fortuïta com moltes coses d’aquesta vida. Em vaig trobar a Pitu Martínez, del Departament d’Ensenyament, en una gala d’entrega dels Premis Blocs Catalunya a Girona. Era l’octubre del 2008 . Vam intercanviar correus-e, vam quedar per xerrar sobre possibles acords i… d’una primera xerrada va sorgir Kiosk Jove.
El que es va iniciar tímidament com una prova pilot (a l’any 2009), continua ara amb més d’un centener d’escoles de tota Catalunya implicades. Dimecres 2 de novembre es va fer la presentació oficial del projecte a TV3 davant de més de 70 professors i professores.

Al projecte poden participar els alumnes de 5è i 6è de Primària, a més de tots els de Secundària. I la condició principal és que expliquin, amb intenció periodística, què està passant en els municipis on tenen ubicades les escoles. Durant la fase anterior, en només 8 mesos, van arribar un total de 500 continguts (en àudio, vídeo, fotografia i text).
El Meu324, espai de participació del 324cat, modera aquestes notícies creades amb els criteris dels més joves i les publica a la portada del web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio. Com a novetat engany, el millor vídeo del més (triat segons el nombre de visites que hagi tingut) serà emès també per l‘informatiu juvenil InfoK.
                                                                           (Imatge publicada per l’Escola Bosc de Montjuic – 25/11/2010)
Us deixo el Prezi que vaig fer per presentar enguany el projecte (el wordpress no em permet embedar-lo). http://prezi.com/zgj3l7jdmztt/kiosk-jove/

About author

admin

Continguts relacionats

Lamira2

Reportatge: «‘Scanning girls’, les caçadores de partícules»

(article publicat a la revista La Mira.cat el 22 j...

Llegir més
Captura de Pantalla 2020-05-15 a les 10.40.47

«Set lliçons per a lluitar amb les dades d’una pandèmia»

Per RICARDO BAEZA-YATES i KARMA PEIRÓ ...

Llegir més
COVID 19

«La falsa transparència en temps de Covid-19»

Aquests dies s’ha reclamat saber quines són le...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *