Entrades
La ciutat jubilada
15 de novembre de 2011
0
, , ,

M’arriba un correu del Pau Faus, amb el que vaig contactar fa un temps quan em va presentar el documental ‘La Ciudad Jubilada”.
Es tracta d’un reportatge que mostra els horts autoconstruïts als afores de la ciutat de Barcelona.
 
[vimeo http://www.vimeo.com/9317178 w=400&h=224]
 
Llavors em va semblar una realitat xocant i sorprenent i em va agradar que aquest “arquitecte i artista visual” -com li agrada definir-se- explori la quotidianitat urbana d’aquesta manera tan peculiar.

Una realitat que tenim al davant nostre, que ens passa a diari per davant dels nassos però que és gairebé invisible fins que algú, com ara el Pau, ens atura i ens fa mirar-la amb altres ulls. La majoria dels seus treballs són obres realitzades ‘in situ’, en col·laboració amb agents locals i altres professionals de l’arquitectura, la fotografia, l’antropologia o les arts visuals i escèniques.
Del documental es va crear un llibre-diccionari que ens obliga a fixar-nos, en els detalls que volem amagar. L’abandonament, el camuflatge, el bricolatge d’aquests horts, la neteja, el desallotjament, etc.
Ara el Pau Faus necessita finançament per reeditar el llibre. I ha posat la idea a Verkami perquè mitjançant el crowdfunding, amb petites quantitats, entre molts posant molt poc, pugui aparèixer de nou aquesta història a la llum.

About author

admin

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *