Entrades
Record a Francesc Ferrer i Guàrdia a Perugia
5 de Maig de 2012
2
,

La Mercè Piqueras, autora del blog La Lectora Corrent i amant de les curiositats em va anar guiant, a través de Twitter.
Ella havia estudiat, feia molts anys, en aquesta ciutat etrusca de la regió d’Umbria i recordava que un dia va descobrir la placa en homenatge al ‘martire catalano’ (si es clica sobre la imatge es pot llegir el text).

No és fàcil donar amb ella perquè està molt alta, a uns tres metres, en un mur de pedra que envolta la part més antiga de la ciutat. Molt a prop està el Palazzo Galenga, que acull la Università per Stranieri, on va estudiar la Mercè.
Descubrir a ‘Francesco Ferrer’ en la via Cesare Battisti em va alegrar perquè estava a punt de marxar del lloc. Després de cercar-lo durant un parell de dies, creia que havien tret la placa per algun motiu.
Finalment, després de cinc o sis missatges directes per Twitter amb la @lectoracorrent, vaig poder fotografiar la placa d’aquest màrtir català, que va ser executat a la presó del castell de Montjuïc, acusat d’haver estat l’instigador de la revolta coneguda com la Setmana Tràgica de Barcelona del 1909.
La seva obra més coneguda és L’Escola Moderna.
He trobat aquest documental sobre Ferrer i Guàrdia de TVE 2, on explica la seva trajectòria professional i política fins a la seva mort.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TSxmPP_FBd0]

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 2 comments

  • Lectora corrent ha dit:

    Ferrer i Guàrdia forma part d’aquella història que ens van ensenyar deformada. Era el “dolent” de la Setmana Tràgica, de la mateixa manera que en un llibre que es deia “Formación del Espíritu Nacional” i que calia aprendre de memòria, deia –parlant dels fets de 1934– que “La Generalidad era el cuartel general de los rebeldes”. això és tot el que em van ensenyar sobre la Generalitat a l’escola.

  • […] de Brussel·les (UBL), i aquest fet, que ell remarca  a l’article, em va fer recordar que hi ha una placa a Perugia prop del Palazzo Galenga, seu de la Università per […]

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *