Entrades
Dilapidem els nostres perfils de Facebook ja!
18 de novembre de 2012
2
, , ,

“Crec en el poder dels moviments socials i he format part de molts d’ells, però també entenc de quina manera es poden malbaratar les energies quan un moviment va cap avall”.

Qui diu aquestes paraules és el director de l’Institute of Network Cultures, Geert Lovink, com a resposta a una de les preguntes que l’han fet en múltiples entrevistes des que va decidir investigar el potencial de les xarxes socials.

I continua dient: “Podem imaginar les xarxes socials com una cursa armamentista? Tenim Wikileaks, Anonymous, TorProject, però també Indymedia, Global Voices i ara Twitter, potser.
Tot i així, no hem de caure en el parany de creure que la tecnologia farà la feina bruta per nosaltres. Hem d’organitzar-nos nosaltres solets. Per això, juntament amb Ned Rossiter, hem creat ‘Organized Networks’. Hem de dissenyar i posar a prova les futures formes d’organització política, tant locals com globals”.

Geert Lovink és professor de l’Escola de Mitjans Interactius de la Universitat de Ciències Aplicades d’Àmsterdam i autor del blog Unlike Us.Un dels seus darrers llibres es titula: Networks without a cause”, una crítica sobre l’obsessió col·lectiva amb la identitat, la sobrecàrrega d’informació i la fragmentació en la cultura contemporània on line.
Lovink porta anys cercant alternatives a la comunicació supèrflua i efímera que mantenim avui dia, i proposa noves xarxes que ens permetin intercanviar informació per adquirir coneixement col·lectiu. Unes plataformes o eines de treball que ens permetin conservar el nostre historial de comunicacions per reaprofitar-lo posteriorment.
La seva proposta es ‘dilapidar’ els nostres perfils de Facebook per cercar solucions a la situació actual de crisi i descontent social. Construir xarxes organitzatives sostenibles, que ens ajudin a trobar la solució al moment actual.
Dilluns 19 de novembre, a les 19.30, Geert Lovink serà el conferenciant del cicle: “Ciutadania, Internet i democràcia” que se celebra al Mirador del CCCB.
Tindré el gust de presentar-lo i animar el debat posterior. Amb el #netdemocracy podreu seguir el més destacat de la sessió, a més de veure’l en directe per streaming des de la web. I, al bloc del CCCB Lab podreu seguir la cobertura informativa especial on setmanalment publiquen articles i entrevistes dels participants del cicle.
Us deixo aquí un vídeo d’ell perquè escolteu més sobre la seva crítica a les xarxes socials.
[vimeo http://www.vimeo.com/25357972 w=500&h=369]
Geert Lovink: Critique of Social Media from network cultures on Vimeo.

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 2 comments

  • […] Peiró, que hoy nos invitaba a dilapidar nuestros perfiles de Facebook, ha presentado y moderado la sesión. De su introducción destacaría dos […]

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *