Entrades periodisme de dades
'Des d'@opendatabcn volem que ens demaneu dades per obrir' #jpd13 @cccblab @opengovcat @carlesagusti
26 de novembre de 2013
0
, , , ,

[vimeo http://vimeo.com/80604252 w=500&h=275]
CCCB LAB // Periodisme Dades. Sessió de treball (III). Open Data i Open Gov a l’Ajuntament de Barcelona (VO Ca) from CCCB on Vimeo.
Les etiquetes ‘Open Data’,Big Data‘ i ‘Data Journalism’ estan en boca de tothom des que tenim la possibilitat d’analitzar i mostrar, de manera més senzilla, tota la informació que els números poden ens poden mostrar.
Per saber exactament de què parlem, des de l’OKFN-Spain s’organitzen les sessions mensuals de periodisme de dades al CCCB. Potser més amb una finalitat periodística, però sempre amb la intenció de ser crítics, preguntar i entendre.
Divendres passat, 22 de novembre, vam tenir de convidats als responsables de l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’Open Government (Carles Agustí), Open Data (Sergi Jerez+ Lluís Sanz, Isaac Aparicio).
foto 2(2)
Si hagués de deixar una primera conclusió em quedo amb ‘les bones intencions’ mostrades per part de l’administració local per rebre peticions d’apertura de dades i propostes de projectes que vagin en la direcció de treballar amb els ciutadans.
Sona una mica estrany, oi? Però ho van repetir vàries vegades. Van demanar que els ciutadans s’adrecessin a aquests departaments de l’Ajuntament, amb les seves propostes, que ells estudiarien la viabilitat i estarien encantats de guiar en la seva part més tècnica.
Ho faran realment? I si els posem a prova?
D’entrada, els vam proposar recollir peticions d’apertures de dades des de la nova llista que hem creat des d’OKFN-Spain per aquestes sessions: PeriodismodatosBCN’ i els va semblar bé.
Volem donar un termini de recollida de dades fins al 5 de desembre. Amb la primera remesa, anirem a parlar de nou amb ells i estudiarem què es pot fer per obrir les dades demanades.
[vimeo http://vimeo.com/80604238 w=500&h=275]
Tot i així, en Lluís Sanz, director d’Informació de Base i Cartografia, de l’Institut Municipal d’Informàtica, ja es va endur en la seva llibreta el dia de la sessió, tot un llistat de les consultes fetes en directe.

Per deixar les teves peticions a la llista només t’has de subscriure i enviar un missatge a tothom. És una llista pensada també per enviar convocatòries o crides puntuals com aquesta, però també per intercanvi d’enllaços dedicats al periodisme de dades, projectes de treball, ajuda amb una eina de visualització, etc.
De pas, començo a anunciar la IV i última sessió del 2013, que serà el proper 16 de desembre. Reserveu la data!
Tindrem dos convidats molt especials: l’Aron Pilopher, editor multimèdia del The New York Times i el Michael Bauer, programador, hacker i activista de l‘Open Knowledge Foundation.
Us hi esperem!!!

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de Pantalla 2019-07-14 a les 12.41.43

«Desprotegides, malgrat tot»

Reportatge en profunditat sobre la violència masc...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *