Entrades
Creativitat internacional al @Barcelonalab Event 2014
15 de febrer de 2014
0
, , , , , ,
La trobada anual de Barcelona Laboratori (BCNLab) ja té cartell. Els propers dies 20 i 21 de febrer la creativitat i la innovació es faran presents a la Fabra i Coats mitjançant les sessions que s’han organitzat i els convidats que hi participaran.
++ Podeu consultar el programa de l’esdeveniment de BCNLab aquí L’assistència és oberta, però cal registrar-se aquí.
Fabdra i Coats

Fabra i Coats


El programa conté workshops (tardes de dijous i divendres), espais oberts, on professionals de diferents disciplines es mesclaran per veure possibilitats de combinar sinèrgies.
Aquest és el cas, de l’anomenat: ‘Dades científiques i obertes’ (dijous, de 16-17h), on els interessats del periodisme de dades es poden trobar amb científics de la Universitat de Barcelona o emprenedors que treballin amb les dades.
Una hora més tard, tindrà lloc l’Urban&Beers, dedicat a l’Open Data Day, el dia internacional de les dades, on es presentaran projectes com OpenGov; exemples de dades de l’OKFN.es; o una plataforma ‘smart citizen’, entre d’altres.
Durant els dos dies, algunes de les veus nacionals i internacionals més destacades en el camp de la inventiva promouran la reflexió i l’intercanvi d’idees. Inés Garriga, directora de Creativitat i Innovació de l’Ajuntament, àrea que ha impulsat la plataforma BCNLab, presidirà les jornades amb la inauguració institucional.

El mateix dijous dia 20, Marta Arniani, coordinadora del projecte Art and ICT Connect, presentarà aquesta iniciativa, que es dedica a connectar les diverses comunitats europees que treballen amb art i amb tecnologia.
Angélica Jaramillo, directora de Cultura i Innovació de Ruta Medellín, i Drew Hemment, fundador i director de Future Everything, debatran en una taula rodona sobre com són i com han de ser els habitants de les ciutats del segle XXI, les ciutats intel·ligents. Urbs que demanen ciutadans creadors i ciutadans participatius.
Frederic Fol Leymarie, professor del departament d’Informàtica de Goldsmiths, Steffen Holly, músic i cap de la Unitat de Negoci de l’Insitut Fraunholer de Tecnologia i Mitjans Ditigals (IDMT)i Enric Senabre, coordinador de Platoniq, conversaran sobre la co-creació amb l’art i la tecnologia com a eines
Divendres hi haurà una única taula rodona, amb Marcos García, responsable de Cultura de MediaLab PradoLaure Chataigner, membre de L’Atelier Arts SciencesLaia Sànchez, part de l’equip del CitiLab, i Francesc Aragall, director de la fundació Design for All. Quatre experts que exposaran les estratègies per tal que la ciutadania es comprometi amb l’art, la tecnologia i la ciència com a motors per a la convivència i el progrés.
Durant els dos dies també intervindran, en forma de diàlegs oberts, Horst Hörtner, director d’Ars Electronica, i Marleen Stikker, directora de Waag Society.
Altres activitats
En paral·lel hi haurà espais dedicats a la presentació dels diversos projectes que ja formen part de BCNLab; àrees per al foment del networking, mitjançant marketplaces i speed-dating; tallers sobre Cre-AM, Specifi, Soundscapes i iCity; un fishbowl per promoure el diàleg entre els assistents, barcamps per als projectes presentats durant les jornades i un pitch’n show per mostrar noves iniciatives.
També s’han organitzat espais de co-creació, sessions sobre dades obertes, sobre robots, sobre jocs de taula i experiments amb aplicacions amb finalitats científiques. Activitats perquè no només hi participin professionals de cada camp, sinó també qualsevol ciutadà.
L’esdeveniment anual de BCNLab, dos dies plens d’activitat perquè la creativitat i la innovació trobin noves aliances, sense fronteres ni límits temàtics, i perquè els assistents explorin el seu talent creatiu.

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *