periodisme de dades
Petició d'obertura de dades a @OpenDataBCN @carlesagusti @okfn_spain #periodismodatos
4 de març de 2014
0
, , , ,

El passat 4 de març, el grup de Periodisme de Dades de l’OKFN.es va tenir una cita amb els representants municipals responsables de l’obertura de dades públiques.
L’Open Knowledge Foundation és una organització internacional sense ànim de lucre que promou el coneixement obert en el seu sentit més ampli.
Des del 2013, l’OKFN_Spain organitza diferents activitats per divulgar el Periodisme de Dades, en Jornades anuals o sessions mensuals.
El mes de novembre, el Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, i el Director d’eAdministració de l’Ajuntament de Barcelona, Sergi Jerez, van participar en una d’aquestes sessions.

En ella es van comprometre a obrir dades que els ciutadans i professionals els demanessin per realitzar diferents projectes.
Prenent la paraula al Sr. Jerez, el grup de Periodisme de Dades de l’OKFN.es va sol·licitar una reunió al departament d’Open Data de l’Ajuntament per presentar un llistat de dades a obrir, elaborat per un grup variat i nombrós de professionals.
Per dades obertes considerem:
• Que estiguin en arxius amb format reutilitzable excel o .csv o .txt
• Que continguin la llegenda o metadades dels arxius
• Que siguin gratüites
[vimeo 80604252 w=400 h=219]
La reunió del dia 4 de març va ser amb Sergio Jerez, Director d’eAdministració de  l’Ajuntament de Barcelona, i altres membres del seu equip.
El grup de Periodisme de Dades de l’OKFN.es està relacionat o treballa en mitjans de comunicació, a més d’equips de desenvolupadorsdissenyadors,arquitectes, etc. Per fer el seguiment de tot plegat i mantenir informats a d’altres professionals interessats d’aquest camí que acabem d’engelar hem creat un blog, anomenat: OBRIMBCN
També tenim la capacitat i influència de divulgar la tasca d’obertura que els representants municipals d’Open Data de BCN poden fer vers a la ciutadania i els professionals que treballem amb les dades.
logo_transparente-720Per això, creiem positiu que druant les II Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (del 24 al 27 d’abril del 2014), a la qual acudiran experts de referència internacional, s’expliqui com s’ha avançat en aquest camí per la transparència de la informació.
Seguim… 😉

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-07-14 a les 12.41.43

«Desprotegides, malgrat tot»

Reportatge en profunditat sobre la violència masc...

Llegir més

El periodisme d'investigació es rendeix al món de les dades

(Article publicat  Nació Digital, el 9/10/15) La...

Llegir més

Corresponsals de guerra al propi país

(Article d’opinió publicat a Nació Digital...

Llegir més

There are 0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *