Entrades
Bones intencions….Adéu etapa freelance, hola @Naciódigital
18 de juliol de 2015
3
, , ,

Engego nova etapa professional com a directora de Nació Digital 
Adéu Freelance:

14007514944_a3a2fc6a92_b

Presentant les #JPD14 a Barcelona amb Mar Cabra


Ara fa exactament tres anys escrivia un post titulat: “El meu blog serà el meu mitjà”.
Acabava de tancar l’etapa professional al 324.cat (el portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio en aquell moment), com a Responsable de Participació, on vaig ser intermediària entre la informació diària i l’audiència del mitjà, a través de seccions creades ‘ad hoc’ al llarg de gairebé cinc anys.
En aquell moment, vaig fer un llistat de desitjos, de bones intencions, per l’etapa freelance que estava a punt d’emprendre. Ara el repasso i… contenta, veig que s’ha complert gairebé al 100%!

 • Vaig dir que aquest blog seria el meu mitjà. I així ha estat. He recollit entrevistes amb experts tecnològics i textos sobre els temes que he anat treballant.
 • Un altre dels desitjos va ser: “Vull veure el bosc sencer i saber què s’està fent en el periodisme més innovador en altres parts”. D’aquesta inspiració van sorgir les Jornades de Periodisme de Dades (JPD), organitzades des de l’Open Knowledge Foundation-es,  i que des del 2013 han impulsat aquesta nova disciplina a Espanya. En coordinació primer amb la periodista d’investigació Mar Cabra, i enguany amb el periodista Adolfo Antón.
  jornades_pdd_cccb_miquel_taverna_2015

  Una de les trobades de dades al CCCB

 • Això m’ha permès complir un altre dels desitjos expressats ara fa 3 anys: “Vull conèixer gent amb ganes i emocions per crear coses noves, i treballar amb joves, que són els que tenen la frescor que necessitem en aquests moments de canvis”. 
  I arran del periodisme de dades, a Catalunya i a altres parts d’Espanya, s’ha creat una comunitat de periodistes joves amb ganes d’explorar un terreny nou, però també de programadors, dissenyadors, estadístics, sociòlegs, científics, etc.
  Durant un any i mig, vaig reunir-los mensualment en les trobades de Periodisme de Dades i Hackathons del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), per donar espai a la reflexió i posada en comú.
 • Per últim, volia seguir formant a periodistes a mesura que jo anava aprenent. I tant des del Col·legi de Periodistes de Catalunya com des de la Facultat de Comunicació Blanquerna no he parat de donar seminaris i classes de Grau o Màster.

Hola @Naciódigital…
Començo nova etapa professional com a directora del diari digital Nació Digital, que es troba a Internet des del 1996.
És tot un repte que assumeixo amb molta il·lusió. I amb la mirada fixada en l’encàrrec que el seu fundador, en Miquel Macià, em va posar sobre la taula en oferir-me aquesta posició576_1436975743_Nacio_Digital_foto_Adria_costa_20150001: “Injectar innovació al bon periodisme que ja estem fent”. 
La meva incorporació oficial serà el pròxim 1 de setembre, tot i que ja he tingut oportunitat de conèixer a bona part de l’equip que diàriament fa que els continguts del ND hagin assolit una posició de lideratge des de fa uns mesos.
Entre ells, a la part tècnica, en @vicboy i @jmgutcab, uns autèntics ‘mags’ amb els quals estic segura que farem bona feina.
Així que em toca fer llista de propòsits i bones intencions per aquesta nova etapa professional que engego.
Voldria continuar mirant el bosc per no perdre’m cap de les innovacions que s’estan fent en el periodisme actual i tenir l’oportunitat d‘aplicar-les en l’arbre, que a partir d’ara miraré amb detall, fins al punt de conèixer totes les arrugues de la seva escorça.
En format ‘tags’ seria alguna cosa així: ‘periodisme dades‘, ‘interactius multimèdia’, ‘periodisme investigació’‘+ interacció amb l’audiència‘, ‘nous models de negoci’, ‘etc’. L’etcètera és bàsic perquè en ell incloc tot allò que ara no sóc capaç d’albirar però que estic segura que vindrà si mantinc les orelles obertes per escoltar idees noves i fresques.
I… entre les bones intencions, per descomptat, està la de mantenir aquest blog en actiu, amb les històries de sempre, les d’una periodista digital 😉
Fins aviat!
 

About author

Karma

Continguts relacionats

Captura de Pantalla 2019-10-20 a les 19.25.51

Col·lectiu Mares i Àvies per la República: «Els nostres fills no se’ls pega»

"Estem molt indignades amb tots els partits polít...

Llegir més
e69f6a9a-6f40-4c28-ae1b-02c4fad91686

Premi #DonaTic Divulgació 2019

Estic molt emocionada i agraïda per haver rebut e...

Llegir més
Captura de pantalla 2019-01-30 a les 17.09.31

Quan les màquines decideixen: estan preparats els països de la UE?

Els algorismes per a la presa de decisions automat...

Llegir més

There are 3 comments

 • Marc Castells ha dit:

  Felicitats karma!
  Gaudeix molt!!

 • Rachel Playfair ha dit:

  Congratulations Karma!

 • Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *