Intel·ligència Artificial
Informe: «Intel·ligència artificial. Decisions automatitzades a Catalunya»
6 de febrer de 2020
1
, , ,

Presentació de l’Informe al Palau Robert, el 5 de febrer de 2020. Amb Jordi Soria, de l’APDCAT

  • L’informe: «Intel·ligència artificial. Decisions automatitzades a Catalunya» és un treball divulgatiu, perquè arribi a un màxim de gent possible.
  • Està basat en més d’una trentena d’entrevistes a experts en intel·ligència artificial de l’àmbit acadèmic, però també de l’administració pública, així com de l’empresa privada. I, per descomptat, en la lectura de nombrosos informes i estudis realitzats anteriorment.
  • Una bona manera d’explicar la complexitat, és posant exemples. I per això es mostren més de 50 casos aplicats a la salut, l’educació, el sistema judicial, social, entorn laboral, comunicació, ciberseguretat, etc.S’ha posat èmfasi en els aspectes ètics de l’aplicació de la intel·ligència artificial, i en concret, dels algorismes que fan servir l’aprenentatge automàtic i l’aprenentatge profund.
  • I s’ha fet des de la perspectiva de la protecció de dades. El treball de recerca que he elaborat (el cap.2) està embolcallat d’un capítol inicial i d’unes recomanacions finals (de Jordi Sòria, coordinador de Tecnologia i Seguretat de la Informació de l’APDCAT).

Per descomptat, estic oberta a totes les puntualitzacions i matisos respecte al treball recollit. Igualment, seran més que benvingudes les reflexions sorgides de les línies escrites.

El món actual va molt accelerat, però ens hem de concedir el temps de llegir, entendre, pensar i actuar.

About author

Karma Peiró

Continguts relacionats

Imatge_partint_de_la_intel·ligència_artificial_i_la_creativitat_humana

La intel·ligència artificial, salvarà o acabarà amb el periodisme?

“No soc un humà, soc un robot. Un robot que pen...

Llegir més
estonia-ciudades

Estònia, paradigma de societat digital

(Article publicat a la revista Eines. Novembre 202...

Llegir més
justicia_lab_post

¿Puede la IA crear un mundo más justo?

(Artículo publicado en el CCCBLab el 2 de marzo d...

Llegir més

There is 1 comment

  • […] Karma Peiró, periodista especialitzada en Tecnologies de la InformacióKarma és experta en periodisme de dades. Va elaborar l’Informe «Intel·ligència Artificial: Decisions automatitzades a Catalunya», que va posar de manifest com la #IA ja impactava les nostres vides a través de l’aplicació algorismes en sectors com l’educació, la banca, els negocis, el sistema judicial, la salut o la ciberseguretat, entre altres. Ens podem protegir? Què podem demanar per regular-ho ara el seguiment pels mòbils per tal de contenir la pandèmia? Vegeu Informe: «Intel·ligència artificial. Decisions automatitzades a Catalunya» […]

  • Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *