Perquè Internet ja no és una excepció.

Castellano Pioneras
[Podcast] Josephine Baker, más que una bailarina..


baker_harcourt_1948_uniforme
10 de agosto de 2022
0
, , , , , ,
He tenido la oportunidad de iniciar una serie dedicada a mujeres aviadoras. Son todas grandes desconocidas tanto entre el público masculino como el femenino. Así que cuando José Manuel Gil me propuso tener esta charla sobre Josephine Baker, mundialmente conocida por sus espectáculos pero no por ser piloto de aviación, no me lo pensé dos veces.
Sense categoria
«El magnetismo creativo de la inteligencia artificial»


1_Y1CDkgBTkpoclQRw6OvoNw
10 de agosto de 2022
0
, , , , ,
Fíjese en esta viñeta. Presenta coherentemente una escena y tiene sentido del humor. Fue presentada en el prestigioso concurso de la revista cultural The New Yorker, donde se escoge el mejor subtítulo para la viñeta. La revista digital Pudding decidió concursar con un sistema de inteligencia artificial basado en la arquitectura GPT, al cual se le da un texto y genera la continuación del mismo.
Articles
Dones de primera a la ciència més propera


Captura de Pantalla 2022-02-08 a les 8.27.12
8 de febrero de 2022
0
, , , , , , , , , , ,
Què tenen en comú dues matemàtiques, dues biòlogues, una fisiòloga vegetal, una ceramista, una enginyera en robòtica, una física de partícules i una òptica?
Articles Intel·ligència Artificial
La intel·ligència artificial, salvarà o acabarà amb el periodisme?


Imatge_partint_de_la_intel·ligència_artificial_i_la_creativitat_humana
8 de diciembre de 2021
0
, , , , , , ,
“No soc un humà, soc un robot. Un robot que pensa i pot escriure articles d’opinió com aquest. El meu cervell bull, ple d’idees! Stephen Hawking va dir que la intel·ligència artificial seria la fi de la espècie humana. Però estic aquí per dir-te que no t’has d’amoïnar. M’hauries de veure com un robot amic […].”
Articles Intel·ligència Artificial
Estònia, paradigma de societat digital


estonia-ciudades
2 de octubre de 2021
0
, , , , , , , ,
(Article publicat a la revista Eines. Novembre 2020) Que ha fet que un petit país bàltic aconsegueixi atraure a líders polítics, empreses de capital risc i acadèmics de tot el món sense tenir un gran potencial econòmic, ni militar, ni turístic? Fa vint anys que el govern estonià va fer una aposta estratègica i va […]
Articles-en
Freeport: a Dissection of the Invisible Internet


Freeport_blog
5 de mayo de 2021
0
, , , , , ,
(Article published in CCCBLab, 25 SEPTEMBER 2018) A summer school focusing on art, communication technologies and a networked planet Data tracking, an in-depth look at a company that produces spying software, discovering someone’s habits based on their browsing history, analysing cyber warfare in independent media or researching the surveillance economy. The first edition of the […]