Perquè Internet ja no és una excepció.

Articles
Dones de primera a la ciència més propera


Captura de Pantalla 2022-02-08 a les 8.27.12
8 de febrero de 2022
0
, , , , , , , , , , ,
Què tenen en comú dues matemàtiques, dues biòlogues, una fisiòloga vegetal, una ceramista, una enginyera en robòtica, una física de partícules i una òptica?
Articles Intel·ligència Artificial
La intel·ligència artificial, salvarà o acabarà amb el periodisme?


Imatge_partint_de_la_intel·ligència_artificial_i_la_creativitat_humana
8 de diciembre de 2021
0
, , , , , , ,
“No soc un humà, soc un robot. Un robot que pensa i pot escriure articles d’opinió com aquest. El meu cervell bull, ple d’idees! Stephen Hawking va dir que la intel·ligència artificial seria la fi de la espècie humana. Però estic aquí per dir-te que no t’has d’amoïnar. M’hauries de veure com un robot amic […].”
Articles Intel·ligència Artificial
Estònia, paradigma de societat digital


estonia-ciudades
2 de octubre de 2021
0
, , , , , , , ,
(Article publicat a la revista Eines. Novembre 2020) Que ha fet que un petit país bàltic aconsegueixi atraure a líders polítics, empreses de capital risc i acadèmics de tot el món sense tenir un gran potencial econòmic, ni militar, ni turístic? Fa vint anys que el govern estonià va fer una aposta estratègica i va […]
Articles-en
Freeport: a Dissection of the Invisible Internet


Freeport_blog
5 de mayo de 2021
0
, , , , , ,
(Article published in CCCBLab, 25 SEPTEMBER 2018) A summer school focusing on art, communication technologies and a networked planet Data tracking, an in-depth look at a company that produces spying software, discovering someone’s habits based on their browsing history, analysing cyber warfare in independent media or researching the surveillance economy. The first edition of the […]
Intel·ligència Artificial
¿Puede la IA crear un mundo más justo?


justicia_lab_post
3 de abril de 2021
0
, , ,
(Artículo publicado en el CCCBLab el 2 de marzo de 2021. Autores: Karma Peiró y Ricardo Baeza-Yates). Si sabemos que los algoritmos tienen sesgos que pueden perjudicar a personas o colectivos, ¿por qué dejamos que tomen decisiones?
Inteligencia artificial
9 artículos sobre Inteligencia artificial, algoritmos, datos y sesgos


Captura de Pantalla 2019-07-14 a les 19.12.31
3 de abril de 2021
0
, , , , , ,
Reúno en esta entrada los artículos que he escrito durante el pasado año y medio con el científico de datos, Ricardo Baeza-Yates. Hemos hablado de inteligencia artificial, algoritmos, sesgos y datos. Y como nos pilló la pandemia, también de las lecciones que aprendimos con el tratamiento de datos que tenían que mantenernos informados sobre el avance del virus.